Reizen naar Sao Tomé en Principe: Reisadvies

Reist u naar Sao Tomé en Principe? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Sao Tomé en Principe

Praktische info over reizen in Sao Tomé en Principe.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten, valuta, communicatie

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

 

Rijbewijs

Het Belgische en/of internationaal rijbewijs is geldig.

 

Plaatselijke munt en wisselkoers

De officiële munt in Sao Tomé en Principe is de dobra. Het is aan te raden om euro's of Amerikaanse dollars mee te nemen. Buitenlandse deviezen kunnen bij banken worden gewisseld. De euro wordt aanvaard. Gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te consulteren.

Internationale creditcards worden geaccepteerd bij geldautomaten. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 70 344 344).

 

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Het is sterk aangeraden om een medische repatriëringsverzekering af te sluiten.

 

Gsm en telecommunicaties

Roaming met de Belgische operateurs werkt niet in Sao Tomé en Principe. Het is wel mogelijk om een simkaart te kopen bij de lokale operator CST of bij Unitel, de grootste Angolese operator.

 

Consulaire bijstand

De Belgische onderdanen die naar Sao Tomé en Principe reizen worden verzocht, zelfs in geval van kort verblijf, via Travellers Online hun aanwezigheid te melden aan de ambassade van België te Luanda (Angola), die bevoegd is voor dit land.

Belgen die consulaire bijstand nodig hebben, kunnen ook contact opnemen met het consulaat van Portugal voor consulaire bescherming.

 

Ambassade van België

Avenida Houari Boumedienne 100

Miramar – Luanda

ANGOLA

Tel:        00 244 222 449 936 (kanselarij)

00 244 222 449 178 (kanselarij)

00 244 222 449 430 (visumafdeling)

Noodnummer: 00 244 912 206 477

E-mail: luanda@diplobel.fed.be