Reizen naar Tsjaad: Reisadvies

Reist u naar Tsjaad? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Tsjaad

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Tsjaad.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheidsniveau

Alle reizen naar Tsjaad worden momenteel ten stelligste afgeraden. Algemene veiligheid in Tsjaad

Demonstraties

Op 20 oktober 2022 vonden demonstraties met gewelddadige confrontaties plaats in de steden N'Djamena, Sarh, Moundou, Koumra en Pala. In de meeste van deze steden werden de noodtoestand en een avondklok afgekondigd van 18.00 tot 6.00 uur.

In deze context zijn verplaatsingen ten stelligste afgeraden. We raden u aan op de hoogte te blijven van de situatie door de actualiteit te volgen.

Belgen die tijdelijk in het land verblijven, raden we aan om zich in te schrijven op Travellers Online

In geval van problemen, kan u contact opnemen met de Belgische ambassade in Ouagadougou (Burkina Faso) via het noodnummer +226 70 20 08 04.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

 
Om de verspreiding van het virus te bestrijden hebben de Tsjaadse autoriteiten een aantal maatregelen aangenomen, die in onze rubriek “Gezondheid en hygiëne” vermeld zijn.