Minister Goffin benadrukt onze plicht om de Holocaust nooit te vergeten tijdens de ministeriële conferentie van de IRHA

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin neemt vandaag deel aan de conferentie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) in het Residence Palace in Brussel.

  1. Laatst bijgewerkt op

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin neemt vandaag deel aan de conferentie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) in het Residence Palace in Brussel. Het is de tweede ministeriële conferentie van deze vereniging, die zich richt op de herinnering aan de Holocaust en de preventie van genocide.

De IHRA werd in 2000 opgericht via de Verklaring van Stockholm en brengt 34 lidstaten, 8 waarnemende landen en 8 internationale organisaties samen. Het doel is om in 2020 te komen tot een bredere verspreiding van de kennis over de Holocaust in de schoolcurricula. Voor een inclusieve samenleving is het cruciaal om nieuwe generaties op te voeden in tolerantie en respect voor de fundamentele vrijheden: haat, racisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme horen hier niet thuis.

Aan de vooravond van de 75ste herdenking van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz benadrukt Minister Goffin de essentiële preventieve rol van voortdurende aandacht voor de Holocaust en het onderwijs over de Shoah. Door de herinnering aan de gruweldaden levend te houden, helpen we er samen voor te zorgen dat ze nooit meer gebeuren.

 

  1. Nieuwstype
  1. Onderwerpen