Kaapverdië

kaart Kaapverdië

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

 

Voor lucht- en maritiem verkeer naar Cabo Verde en tussen de eilanden van Cabo Verde moeten reizigers (met uitzondering van kinderen onder de 12 jaar) in het bezit zijn van één van de volgende documenten:

  • een negatief PCR COVID-19-testresultaat dat dateert van minder dan 72u voor boarding; of
  • een negatieve antigen-test die dateert van minder dan 48u; of
  • een geldig covid herstelcertificaat; of
  • een geldig covid vaccinatiecertificaat.

Passagiers, ongeacht hun vertrekpunt, moeten bij het inchecken een gezondheidsformulier invullen. Dit document is ook te vinden op: https://travel.gov.cv/.

Passagiers worden bij aankomst onderworpen aan temperatuurmetingen. Indien u koorts vertoont, zal u aan verder medisch onderzoek worden onderworpen, op eigen kosten.

Sinds 6 maart 2022 zijn de regels versoepeld en gelden enkel nog de volgende maatregelen:

  • Verplicht dragen van het mondmasker in gesloten publieke ruimtes, behalve discotheken.
  • Voorleggen van vaccinatiecertificaat of een negatief covid testresultaat (max. 48u oud) voor de toegang tot discotheken, uitgaansgelegenheden, artistieke, culturele of recreatieve activiteiten, spektakels en evenementen.

Personen die informatie wensen of medische zorg nodig hebben, kunnen contact opnemen met het gratis nummer voor informatie en preventie: 800 11 12.

Het is raadzaam om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Sinds 1 januari 2019 hebben de onderdanen van de Europese Unie geen visum meer nodig om Cabo Verde binnen te mogen voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Daar staat tegenover dat ze nu wel hun aankomst moeten registreren en een luchthavenveiligheidstaks betalen van 3.400 Escudos (ca. 30,84 euro). Dit kan via de website www.ease.gov.cv, ofwel met de medewerking van uw reisagentschap, of bij aankomst ter plaatse.​ 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

De onveiligheid in Cabo Verde is klein maar neemt toe (zakkenrollen, inbraken, enkele zeldzame moorden), voornamelijk in de hoofdstad Praia en de toeristenplaatsen (Mindelo, Boa Vista, Sal).

Hoewel de autoriteiten van de archipel verschillende maatregelen getroffen hebben om de toename van de criminaliteit in te dammen, dienen reizigers de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en waakzaam te blijven.

Zwemmen in zee kan gevaarlijk zijn door de sterke stroming en golfslag.

De eilandengroep heeft nog enkele actieve vulkanen (Pico do Fogo (Fogo) en een onderzeese vulkaan vlakbij het eiland Brava). Gelieve de lokale berichtgeving te volgen om tijdig op de hoogte te zijn van een verwachte uitbarsting.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij de reizigers aan hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 
Criminaliteit

Zakkenrollen, overvallen en inbraken komen voor en kunnen zo goed mogelijk vermeden worden door de volgende adviezen op te volgen:
Bewaar uw paspoorten, fotokopieën van uw documenten en vliegtuigtickets op een veilige plaats;
Vermijd het (zichtbaar) dragen van grote sommen geld en waardevolle juwelen;
Vermijd de gevoelige stadsbuurten, in het bijzonder in Praia en in Mindelo;
Vermijd nachtelijke stadswandelingen;
Laat u vergezellen door een gids bij uw bergtochten.