Reizen naar Guyana: Reisadvies

Reist u naar Guyana? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Guyana

Informatie over klimaat en rampen in Guyana.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

In Guyana heerst een tropisch klimaat: warm en vochtig het hele jaar door (gemiddeld tussen 24°C en 31°C) met een regelmatige regenval.


Frequente natuurrampen

Het land is zeer gevoelig voor overstromingen, zowel aan de kust, die onder de zeespiegel ligt, als op het land. Wees vooral voorzichtig tijdens de twee regenseizoenen (december-januari en mei-juni).

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot (in deze volgorde):

  • de Ambassade van België bevoegd voor Guyana in Kingston: per e-mail (kingston@diplobel.fed.be) of per telefoon (+1) 876 754 79 03) of, ENKEL in noodgevallen, via het 24u/24u noodnummer: (+1 )876  382 7850 
  • het Ereconsulaat van België in Georgetown: per e-mail (kevelyn@hihgy.com) of per telefoon (+592 227 2302). Het adres van het Ereconsulaat is: 1-4 Avenue of the Republic, Georgetown, Guyana
  • in laatste instantie, bij de vertegenwoordiging van een andere Lidstaat van de Europese Unie, bv. deze van het Verenigd Koninkrijk (44, Main Street, Kingston, Georgetown - telefoon: +592 226 5881)

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online