Reizen naar San Marino: Reisadvies

Reist u naar San Marino? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in San Marino

Informatie over klimaat en rampen in San Marino.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

San Marino heeft een middellands zeeklimaat, met warme zomers en zachte winters. In juli en augustus kan het zeer warm en vochtig zijn, het is dan ook aangeraden voldoende te drinken.   

 

Natuurrampen

San Marino maakt deel uit van het alarmsysteem van de regio Emilia-Romagna voor wat betreft overstromingen en hoog water, zie https://allertameteo.regione.emilia-romagna.it.

San Marino ligt in een gebied met een hoge  seismische activiteit, net zoals de aangrenzende regio’s Emilia-Romagna en de Marken (niveau 2 op 4, waarvan 1 het hoogste niveau is).

Als er zich tijdens het verblijf een natuurramp of een onverwachte gebeurtenis voordoet, wordt de reizigers aangeraden zo snel mogelijk contact op te nemen met hun familie of vrienden in België om hen op de hoogte te brengen van de toestand. Als communicatie met het buitenland onmogelijk is, moeten ze zich richten tot de diensten van het consulaat-generaal van België in Rome. Het is eveneens aangeraden de instructies van de lokale overheden op te volgen. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de website van de Civiele Bescherming: https://www.gov.sm/topics/Argomenti/Protezione-Civile.html.