Reizen naar Tadzjikistan: Reisadvies

Reist u naar Tadzjikistan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Tadzjikistan

Informatie over gezondheid en hygiëne in Tadzjikistan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Gezondheidszorg

Alle reizigers moeten bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

De gezondheidszorg in Tadzjikistan is niet van Westers niveau. Het land heeft op bepaalde momenten van het jaar te maken met stroomtekorten. De toeristische infrastructuur is nog onderontwikkeld. Onder deze omstandigheden kunnen gezondheids- en hygiëneproblemen ontstaan, vooral in landelijke gebieden.

Voordat u op reis gaat, is het essentieel een goede reisverzekering te nemen, met mogelijkheid tot repatriatie.


Water

U drinkt best geen water van de kraan. Neem medicijnen mee tegen gastro-enteritis.

 
Vaccinaties en overdraagbare ziektes

Vóór uw vertrek kijk samen met uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde na of u nog vaccinaties moet krijgen. Let zeker op hepatitis A, hepatitis B, polio, tetanus (klem) en difterie.

In Tadzjikistan is er van juni tot eind oktober een zeer beperkt malariarisico in bepaalde regio’s (Khatlon, Doesjanbe, Gorno-Badakhshan, Khodjant). Er wordt sterk aangeraden om onder een muskietennet te slapen, muggenwerende middelen op DEET-basis te gebruiken en een profylactisch product in te nemen voor een kort verblijf.

 
Hooggebergte

Reis enkel in/naar hooggebergte als u gezond bent. Besef ook dat hooggebergte altijd risico’s inhoudt, ook voor gezonde mensen. Contacteer uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde als u vragen hebt.