Reizen naar Tadzjikistan: Reisadvies

Reist u naar Tadzjikistan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Tadzjikistan

Informatie over vervoer in Tadzjikistan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wegen

Tadzjikistan heeft veel bergen. Daardoor is reizen over de weg soms moeilijk. Buiten de steden zijn de wegen in een slechte staat. De reizigers moeten voorzichtig rijden en best de steden niet verlaten wanneer het donker is. U wordt ook geadviseerd om u aan te passen aan de rijstijl van de andere chauffeurs.

Wegens de weersomstandigheden, vooral in de winter en in de bergen, kunnen sommige wegen of delen van het land ontoegankelijk worden.

De grenzen met de buurlanden worden regelmatig gesloten, vooral die met Oezbekistan en de Kirgizische Republiek. Bij aankomst over de weg, wordt er aangeraden de laatste up-to-date informatie te verzamelen over de stand van de grensopening.

Reizigers die over de Pamirroute willen reizen, worden gevraagd extra voorzichtig te zijn.


Vliegen

Geen enkele Tadzjiekse luchtvaartmaatschappij mag binnen de EU vliegen. De zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen van de EU vindt u hier.


Fietsers

Er zijn bijna geen fietspaden, verkeersborden voor fietsers en verlichting. Omdat er zoveel verkeer is, is het nogal gevaarlijk om te fietsen, dit ook op de “goede” wegen tussen de grote steden en in de steden zelf.