Reizen naar Argentinië: Reisadvies

Reist u naar Argentinië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Argentinië

Praktische info over reizen in Argentinië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten, Valuta, Communicatie

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Visumvrijstelling geldt niet voor houders van een voorlopig paspoort die Argentinië willen binnenkomen voor een verblijf als toerist van maximaal 90 dagen. 

De binnenkomst en uitreis van minderjarige kinderen die de Argentijnse nationaliteit bezitten of wonen in Argentinië worden onderworpen aan enkele restricties. Een reisvergunning is namelijk verplicht als de minderjarige alleen of in het gezelschap van één ouder reist.

Rijbewijs

Het Belgisch rijbewijs is niet erkend in Argentinië. Men moet dus over een geldig internationaal rijbewijs beschikken indien men een wagen wil huren. Het internationaal rijbewijs wordt verkregen via uw gemeente.

Betaalmiddelen

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170). De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse peso (ARS).

De beste oplossing is om euro's in cash mee te nemen en deze ter plaatse in te wisselen, wat geen enkel probleem is in Buenos Aires of de grote provinciesteden.

Kredietkaarten (vooral Visa) worden over het algemeen geaccepteerd in hotels, grote winkels of restaurants in Buenos Aires en de grote steden. In kleine steden of dorpjes in de provincies is dit minder het geval. 

Het wordt afgeraden om geld af te halen bij geldautomaten met een buitenlandse kaart, aangezien deze hoge transactiekosten aanrekenen. 

Reisverzekering

Het is vrij onwaarschijnlijk dat uw mutualiteit een ziekteverzekering aanbiedt voor Argentinië (voor bevestiging neemt u best contact op met uw mutualiteit). Zodoende is een reisverzekering dat minimaal de medische zorg, ziekenhuiskosten, repatriëring en een overlijden dekt van essentieel belang. 

GSM en communicatiefaciliteiten

4G connectie is beschikbaar in het merendeel van de steden in het land. Desalniettemin is het netwerk snel onbeschikbaar buiten de steden. De roamingtarieven zijn eveneens hoog.

Huisdieren

Er is geen quarantaine. Voor wat vaccins betreft is raadpleging van een veearts aanbevolen.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan het Consulaat-Generaal in Buenos Aires en de Ereconsulaten in de provincies. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de ter zake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent, etc.). Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Houders van de dubbele nationaliteit (Belgisch-Argentijns) dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies ter zake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

De contactgegevens van het Consulaat-Generaal van België in Buenos Aires en de verschillende Belgische ereconsulaten in Argentinië zijn beschikbaar op deze pagina. Buiten de openingsuren is de Ambassade eveneens bereikbaar op het volgende noodnummer: + 54 9 11 44 14 45 89.