Reizen naar Armenië: Reisadvies

Reist u naar Armenië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Armenië

Informatie over gezondheid en hygiëne in Armenië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Eind 2019 vond in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (COVID-19) plaats. Ondertussen heeft het virus zich ook verspreid in andere landen.

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was regelmatig je handen
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak
  • Heb je geen zakdoekje bij de hand? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf thuis als je ziek bent
  • Vermijd nauwe contacten met personen die symptomen vertonen (hoesten of niezen) en contacten als omhelzingen of handdrukken
  • vermijd ogen, neus en mond aan te raken met ongewassen handen
  • Blijf thuis te blijven als u symptomen (koorts, hoesten, spierpijn, ademhalingsmoeilijkheden, intense moeheid) vertoont en raadpleeg onmiddellijk een dokter (steeds eerst per telefoon).

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.


Kosten / infrastructuur medische verzorging

Daar het niveau van de geneeskundige zorgen en infrastructuur niet overeenstemmen met het kwaliteitsniveau in België, worden reizigers aangeraden zich te laten repatriëren voor ieder enigszins ernstig medisch probleem. Zodoende wordt aangeraden om voor het vertrek een bijkomende medische verzekering af te sluiten. met inbegrip van repatriëring. Wend u tot uw reisverzekeraar voor uw vertrek naar deze geografische zone: u kan specifieke contractvoorwaarden afspreken die enkel voor de duur van uw reis gelden. Voor dringende medische zorgen kan men in Jerevan terecht bij het Wetenschappelijk Medisch Ziekenhuis (10 rue Gurgian - telefoon: 633421). Er is ook het Medisch Centrum Arabkir dat kan worden bereikt op het nummer 236883. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen!


Veiligheid water en voedsel

Het is aangeraden om geen kraantjeswater te drinken, maar enkel mineraalwater uit ongeopende flessen en ook geen rauwe en ongepelde groenten of fruit te eten. Voorzichtigheid is ook geboden bij de consumptie van drank waarvan de oorsprong niet bekend is evenals van artisanaal roomijs.


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina


Bijzondere gezondheidsrisico's 


Malaria

Gelet op de sporadische besmettingen door malaria is het noodzakelijk een arts te raadplegen wanneer griepsymptomen zich manifesteren.