Reizen naar Armenië: Reisadvies

Reist u naar Armenië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Armenië

Informatie over de lokale wetgeving in Armenië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van Armenië bent u, net als de inwoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

Drugs

De drugswetgeving wordt zeer streng toegepast, dit houdt zowel boetes als (lange) gevangenisstraffen in. De straf voor het smokkelen van drugs kan variëren van 4 tot 10 jaar gevangenisstraf.

Seksualiteit

Homoseksualiteit wordt sinds 2003 niet meer strafrechtelijk vervolgd, maar wordt maatschappelijk nog steeds afgekeurd. Een discrete houding ter zake wordt aanbevolen. Op 8 mei 2012 werd een LGBT-vriendelijke bar in Jerevan aangevallen en op 21 mei 2012 werd een ‘diversiteitsoptocht’ in het centrum van Jerevan verstoord door nationalisten.

Ter herinnering: de Belgische wetgeving laat toe om onderdanen die seksuele misdrijven pleegden tegenover minderjarigen of die zich bezighielden met mensenhandel juridisch te vervolgen in België (wet van 13 april 1995).

Fotografie

Het is verboden militaire installaties, uitrusting en basissen te fotograferen.

Varia

De immigratiecontrole is streng. De invoer van juwelen, deviezen en goederen is gereglementeerd. Bij aankomst op het grondgebied moet een formulier worden ingevuld dat dient bijgehouden te worden tot men het land verlaat. De uitvoer van eender welk cultureel voorwerp is eveneens gereglementeerd.

Tevens wensen we uw aandacht te vestigen op het feit dat de uitvoer van namaakgoederen naar België strafbaar is. Wanneer namaakproducten bij een controle worden aangetroffen, worden ze in beslag genomen en krijgt de reiziger een fikse boete gaande van 50 tot 20.000 euro.