Reizen naar Armenië: Reisadvies

Reist u naar Armenië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Armenië

Informatie over vervoer in Armenië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Hoewel de belangrijkste hoofdwegen meestal in relatief goede staat zijn, zijn de meeste secundaire wegen in Armenië in een slechte staat, zeker tijdens de wintermaanden (van november tot februari). Ook de verkeerssignalisatie is niet altijd even duidelijk. Chauffeurs hebben vaak een roekeloze rijstijl en schenken niet altijd de nodige aandacht aan de zwakke weggebruiker. Zeker bij het oversteken van zebrapaden dienen voetgangers extra voorzichtig te zijn. Er heerst een nultolerantie op het vlak van alcoholgebruik.

In geval van een verkeersongeval is het altijd aangeraden de nodige vaststellingen te doen in aanwezigheid van de politie, die kan worden bereikt op het nummer 102.


Veiligheid / info luchtvaart

Er bestaan regelmatige vluchten tussen Brussel-Yerevan. 

Het is niet altijd zeker of het onderhoud volgens de internationale veiligheidsstandaarden van de vliegtuigen voor binnenlandse vluchten behoorlijk uitgevoerd werd. Indien mogelijk, worden reizigers aangeraden om met één van de  traditionele internationale luchtvaartmaatschappijen naar Armenië te vliegen.

Voor meer informatie over de veiligheid van luchtvaart in Europa kunnen reizigers steeds terecht op de website van de Europese Commissie


Veiligheid / info trein en busverkeer

Het openbaar vervoer in Armenië, ook het busverkeer, is verouderd en de infrastructuur is niet altijd even goed onderhouden. Tijdens verplaatsingen per trein is het aan te raden om de deur van het treincompartiment goed te vergrendelen, zeker ‘s nachts. Het reizen per trein van Jerevan naar Tbilisi is mogelijk; de treinreis over het traject van ongeveer 350 kilometer duurt een twaalftal uur.

Zoals overal elders, worden reizigers aangeraden zich zelf over hun bagage te ontfermen en deze gedurende alle verplaatsingen te bewaken. Net zoals elders is het niet aangewezen van onbekende personen pakjes aan te nemen.