Reizen naar Benin: Reisadvies

Reist u naar Benin? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Benin

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Benin.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


De Beninse overheid heeft besloten tot een reeks maatregelen over te gaan om de crisis in te dijken.

Reizigers dienen er rekening mee te houden dat deze maatregelen onderhevig zijn aan veranderingen zonder voorafgaande kennisgeving, met inbegrip van de mogelijke onderbreking van luchtverbindingen tijdens hun verblijf ter plaatse. Het is daarom aangeraden om de laatste informatie te raadplegen op de website van de Beninese overheid

Momenteel gelden, in het kader van de beheersing van de COVID-pandemie, de volgende procedures voor passagiers die Benin binnenkomen en verlaten:

Sinds 16 juni 2022 is de toegang tot het Beninse grondgebied, zowel over land-, lucht- als zeegrenzen, vrij van vertoon van enig document met betrekking tot COVID.

Degenen die Benin verlaten moeten voldoen aan de vereisten van de landen van bestemming.

De test kan worden afgenomen op het Palais des Congrès na de tijdige online reservering en betaling (25.000 F CFA). Voor 50.000 F CFA is het ook mogelijk zich te laten testen in het "COVID VIP center", ook gevestigd in het Palais des Congrès. In geval van de VIP-optie zijn de resultaten sneller beschikbaar (over het algemeen binnen de 12 en 24 uur).

Reservering en betaling voor beide formules gebeuren op de website https://surveillancesanitaire.bj

Voor een bijgewerkt overzicht van de algemene situatie, maatregelen en besmettingen: gelieve regelmatig de website van de Beninse regering te raadplegen.

Neem voor uw vertrek contact op met uw luchtvaartmaatschappij en mogelijk met de Beninese consulaire autoriteiten, en volg de dagelijkse ontwikkeling van de gezondheidssituatie op.

Gelieve de gebruikelijke gezondheids- en hygiënemaatregelen te respecteren en u mogelijks te informeren bij de Belgische Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (tel. 0800 14 689 of info-coronavirus).