Reizen naar Benin: Reisadvies

Reist u naar Benin? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Benin

Informatie over vervoer in Benin.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid: wegvervoer

Het verkeer maakt veel slachtoffers, blijf steeds alert.

Bij een verkeersongeval met lichamelijk letsel tot gevolg moet men de aanwijzingen van de politie volgen en ook de diplomatieke post zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen. Als u zich bedreigd voelt door de omstaanders, blijf dan in uw voertuig of verlaat het gebied en meld dat u naar de dichtstbijzijnde politiepost gaat.

Het is verplicht om identiteitsdocumenten bij zich te hebben en een rijbewijs als men een auto bestuurt. Zorg ervoor dat de documenten van het voertuig in orde zijn (inschrijving, technische controle en verzekering).

Wegens redenen van verkeersveiligheid is het afgeraden om 's nachts te rijden buiten stedelijke gebieden. Veel voertuigen rijden roekeloos, zonder lichten en met defecte remmen. De verkeersregels worden niet altijd nageleefd.

In Cotonou wordt aanbevolen om motortaxi's (zemidjans) te vermijden. Gebruik eerder de taxi-auto’s (Gozem).  Het dragen van een helm is verplicht (voor de chauffeur en de passagier).

De medische capaciteit om ernstige blessures te behandelen is niet gegarandeerd in Benin.

 
Veiligheid: luchtverkeer

Raadpleeg de volgende site van de Europese Unie om te zien of lokale/regionale luchtvaartmaatschappijen vermeld worden op de Zwarte lijst.

 
Veiligheid: scheepvaart

Er worden minder gevallen van piraterij gemeld voor de kusten van West-Afrika. Het gebied blijft echter gevoelig en er worden nog steeds maritieme patrouilles ingezet om de veiligheid van de scheepvaart te garanderen.

 
Veiligheid: trein-, tram- en busvervoer

Er rijden verschillende privébusmaatschappijen tussen de belangrijkste steden van het land. Sommigen hebben online applicaties om tickets te boeken. 

Het is ook mogelijk om andere vormen van collectief vervoer te gebruiken, zoals minibussen of taxi's (ten onrechte "taxis-brousse" genoemd).

Er is geen treinvervoer in Benin.