Reizen naar Benin: Reisadvies

Reist u naar Benin? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Benin

Informatie over de lokale wetgeving in Benin.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u onderworpen aan de wetten van het gastland.

 
Drugs

Het gebruik, het bezit, het vervoer, de herverkoop, de handel en de aanzet tot verkoop van verdovende middelen worden vervolgd (cannabis inbegrepen). De wetgeving voorziet hierbij straffen die kunnen oplopen tot 20 jaar gevangenis. Er bestaat geen specifieke wetgeving voor alcohol.

 
Fotografie

Men is vrij foto's te nemen, behalve van luchthavens, militaire installaties en industriële werkplaatsen. Indien foto's van personen worden genomen, is het best hier voorafgaand hun toelating voor te vragen.

 
Seksualiteit

In Benin is men seksueel meerderjarig vanaf 18 jaar. Hoewel homoseksualiteit niet strafbaar is, wordt het sociaal niet geaccepteerd in Benin. Publiekelijk vertoon van affectie door koppels van hetzelfde geslacht kunnen agressieve reacties uitlokken van voorbijgangers.

 
Gewoonten en gebruiken

Respecteer de vele plaatselijke gewoonten en gebruiken die aanzienlijk verschillen van die van Europese landen. Bepaalde gebieden of bossen worden als heilig beschouwd en zijn niet toegankelijk voor bezoekers.

 
Vrouwelijke Genitale Verminking

Deze reisbestemming kent een zeer lage prevalentie op vlak van vrouwelijke genitale verminking (VGV). VGV is een praktijk die (zware) fysieke en psychologische complicaties veroorzaakt bij meisjes en vrouwen.

Bovendien is VGV verboden in België en kan elke persoon die een genitale verminking op een minderjarige uitvoert, faciliteert of promoot – ook wanneer de verminking buiten de landsgrenzen wordt uitgevoerd – vervolgd worden wanneer hij/zij zich op het Belgisch grondgebied bevindt.

 

Varia

We wensen tevens uw aandacht te vestigen op het feit dat Benin een aanzienlijke productie en verkoop van namaakgoederen kent. In de meeste EU-landen is het kopen van deze producten strafbaar. Reizigers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen gecontroleerd worden. Wanneer namaakproducten worden aangetroffen, wordt er beslag gelegd en krijgt de reiziger een fikse boete gaande van 50 tot 20.000 euro.