Reizen naar Bhutan: Reisadvies

Reist u naar Bhutan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Bhutan

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Bhutan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Sinds 23 september 2022 is Bhutan open voor internationale toeristen. De COVID-19-regels werden verder versoepeld:

  • Er is geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve RT-PCR-test meer nodig om naar Bhutan te reizen. Ook de verplichte quarantaine van 24 uur werd opgeheven.
     
  • Aankomende passagiers (ouder dan 12 jaar) kunnen wel willekeurig worden uitgekozen om een COVID-19-test af te leggen bij aankomst. Deze test is gratis.

Wie positief test moet in (hotel)quarantaine tot hij/zij negatief test. De kosten van die opvolgingstest(en) en het hotel zijn voor de reiziger. De reiziger in hotelquarantaine is wel vrijgesteld van de betaling van de sustainable development fee (zie hieronder).

Meer gedetailleerde informatie over de geldende COVID-19-maatregelen kan worden teruggevonden op de officiële website Bhutan.travel (zie FAQ).  

Toeristen dienen hun reis naar Bhutan niet langer verplicht te boeken via een erkende internationale of Bhutanese touroperator. Zij kunnen ook zelf online een visum aanvragen via Bhutan.travel. Let wel: sinds 23 september 2022 legt Bhutan een verplichte sustainable development fee (SDF) op van 200 USD/dag die op voorhand dient te worden betaald tijdens de visumaanvraagprocedure.

Deze SDF komt bovenop alle andere kosten die verbonden zijn aan het verblijf zoals visumkosten, hotelovernachtingen, transport… Bepaalde activiteiten dienen ook nog steeds via een erkende gids of touroperator te worden georganiseerd, bijvoorbeeld trektochten. Meer gedetailleerde informatie kan worden gevonden op Bhutan.travel.

Aardbevingen kunnen voorkomen in Bhutan. In het geval van een aardbeving worden landgenoten aanbevolen om onmiddellijk contact op te nemen met vrienden en familieleden om hen gerust te stellen. In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden kunnen de Belgen bijstand vragen aan de Ambassade in New Delhi of aan het Belgische Ereconsulaat in Thimpu.