Reizen naar Bhutan: Reisadvies

Reist u naar Bhutan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Bhutan

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Bhutan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


1. Lokale maatregelen en info

 Sinds 1 september 2021 is Bhutan opnieuw open voor toeristen met geldige visa die het land per vliegtuig binnenkomen. Er moeten echter bepaalde regels worden nageleefd, met name:

  • Het boeken van de reis via een erkend Bhutanees reisagentschap.
  • Het voorleggen vaneen vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (daterend van minder dan 6 maanden vanaf de vertrekdatum).
  • Het presenteren van het negatieve resultaat van een RT-PCR-test van minder dan 72 uur voor het vertrek.

Sinds 04.07.2022 heeft de regering van Bhutan het zogenaamde "Test and Go"-systeem ingevoerd. Volgens deze procedure moet iedereen die naar Bhutan wil reizen bij aankomst een 24-uurs thuis/hotelquarantaine in acht nemen. Tijdens deze periode moet een RT-PCR-test worden uitgevoerd. Mensen zullen vrij zijn om hun quarantaine te verlaten bij een negatief resultaat.

Personen die positief testen, moeten vijf dagen in zelfisolatie thuis/op hotel.

2. Belgische maatregelen en info

Informatie in verband met de COVID-maatregelen in België vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl/

Toeristen die een reis naar Bhutan boeken dienen verplicht een beroep te doen op een internationale of Bhutanese erkende tour operator. Deze zal ook instaan voor alle formaliteiten om een visum te bekomen. De lijst van deze tour operators is terug te vinden op de officiële website van de Tourism Council of Bhutan

Aardbevingen kunnen voorkomen in Bhutan. In het geval van een aardbeving worden landgenoten aanbevolen om onmiddellijk contact op te nemen met vrienden en familieleden om hen gerust te stellen. In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden kunnen de Belgen bijstand vragen aan de Ambassade in New Delhi of aan het Belgische Ereconsulaat in Thimpu.