Reizen naar Bhutan: Reisadvies

Reist u naar Bhutan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Bhutan

Praktische info over reizen in Bhutan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Verplicht opgelegd reistarief - Reisdocumenten

Toeristen dienen hun reis naar Bhutan niet langer verplicht te boeken via een erkende internationale of Bhutanese touroperator. Zij kunnen ook zelf online een visum aanvragen via Bhutan.travel. Let wel: sinds 23 september 2022 legt Bhutan een verplichte sustainable development fee (SDF) op van 200 USD/dag die op voorhand dient te worden betaald tijdens de visumaanvraagprocedure.

Deze SDF komt bovenop alle andere kosten die verbonden zijn aan het verblijf zoals visumkosten, hotelovernachtingen, transport… Bepaalde activiteiten dienen ook nog steeds via een erkende gids of touroperator te worden georganiseerd, bijvoorbeeld trektochten. Meer gedetailleerde informatie kan worden gevonden op Bhutan.travel.


Betaalmiddelen

De nationale munt van Bhutan, de Ngultrum, is gekoppeld aan de Indiase Rupee (INR). Het is mogelijk om met Indiase Rupees in Bhutan te betalen.
Het merendeel van de belangrijkste buitenlandse munten kan in de plaatselijke banken worden gewisseld.

Betaling met een kredietkaart is in Bhutan geen evidentie. Bhutan beschikt bovendien niet over een ontwikkeld bankautomatensysteem, waardoor het moeilijk is om buiten Thimphu en Paro geld af te halen met een bankkaart. Aldus wordt aangeraden om voldoende cash geld op zak te hebben voor het verrichten van betalingen.


Reisverzekering

Gelet op de medische risico's (cf. rubriek ‘Gezondheid en hygiëne’) is een medische reisverzekering een absolute must, alsook een verzekering die repatriëring dekt.


Gsm en communicatiefaciliteiten

Gsm-ontvangst via uw Belgische telefoonoperator kan in Bhutan soms moeilijk zijn. Het is echter mogelijk om ter plaatse een SIM-kaart van een plaatselijke operator aan te schaffen.

Toegang tot internet is beschikbaar in de voornaamste steden.


Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in Bhutan, kunnen de Belgen hulp vragen aan de Belgische Ambassade in New Delhi en het Ereconsulaat in Thimphu.

Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende (privé) maatschappijen (bank, verzekeringagentschap), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatride Belgo-Bhutan dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire  noodgevallen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij sterk aan om uw reis te registreren via Travellers Online

De adressen van het Belgische ereconsulaat in Thimphu en de Ambassade van België te New Delhi zijn de volgende:

Ereconsulaat van België in Thimphu (Bhutan)

Adres: PO Box 423, Norzin Lam (near old Milk Booth, next to Bhutan International Office), Thimphu, Bhutan
Tel:  +975 2 323 07 87
+975 2 323 361
+975 2 323 027
+975 2 323 666
+975 77 222 222
E-mail: tsenchok@gmail.com

Ambassade van België in New Delhi (India)

Adres:  50-N, Shantipath, Chanakyapuri
New Delhi - 110021 | India
Tel: +91.11 4242 8000
Fax: +91.11 4242 8002

E-mail: newdelhi@diplobel.fed.be
Site web: www.diplomatie.be/newdelhi

Wachtnummer uitsluitend voor Belgen in nood(buiten openingsuren van de ambassade tijdens het weekeind of verlofsdagen): +91 98101 17931
Openingsuren: 09:00 - 13.00 & 14.00 -17:00 (Gesloten op zaterdag en zondag).


Links

Andere nuttige inlichtingen kunnen bekomen worden in de rubriek ‘Op reis in het buitenland’ en de webpagina ‘consulaire brochures’ (consulaire bijstand, reizen met de wagen, reizen met huisdieren, verzekeringen, lokale infrastructuur op vlak van gezondheid, douaneformaliteiten, reisagentschappen).

Bijkomende informatie m.b.t. de gezondheidssituatie in Bhutan is eveneens beschikbaar op de website van de Wereldgezondheidsorganisatie.