Reizen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek: Reisadvies

Reist u naar de Centraal-Afrikaanse Republiek? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Informatie over vervoer in de Centraal-Afrikaanse Republiek.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid /info wegen 

De wegen zijn dikwijls in zeer slechte staat, zelfs in Bangui, en dit zeker tijdens het regenseizoen wanneer zij onberijdbaar worden. Het is ten zeerste afgeraden en zeer moeilijk om zich buiten de hoofdstad te verplaatsen. Er is zelden een functioneel benzinestation uit de hoofdstad. Het is dus aanbevolen om voldoende brandstofreserves aan te bieden als een reis vanuit Bangui wordt overwogen.

Op de wegen en sporen vraagt ​​het onvoorspelbare gedrag van veel chauffeurs constante aandacht. Het wordt aanbevolen om 's nachts niet te rijden vanwege verkeersveiligheid en de mogelijkheid van politiecontroles. Bij een ernstig verkeersongeval, kan het soms voorzichtiger zijn zich gedeisd te houden binnen in het voertuig en contact op te nemen met het dichtstbijzijnde politiecommissariaat om aangifte te doen van het ongeval. Het is al gebeurd dat buitenlandse chauffeurs in dit soort situaties met geweld bejegend worden door voorbijgangers. Noodhulp is niet gegarandeerd snel aan te komen.

Wegen mogen soms door versperringen afgesneden (“coupeurs de route”). Het is raadzaam om niet te weerstaan in het geval van zulke aanval.


Veiligheid/info luchtvaart

De belangrijkste internationale luchtvaartmaatschappijen die op Bangui vliegen zijn Air France, Royal Air Maroc, Kenyan Airways, Rwandair, Ethiopian Airlines en de West-Afrikaanse maatschappij ASky.