Reizen naar Jamaica: Reisadvies

Reist u naar Jamaica? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Jamaica

Informatie over gezondheid en hygiëne in Jamaica.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Kosten/infrastructuur medische verzorging

Indien medische verzorging nodig is, wendt men zich best tot een privé-ziekenhuis, wat betekent dat de kosten aanzienlijk zijn. Het is dus belangrijk om een goede reisverzekering te voorzien.

Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen!


Veiligheid water en voedsel

De sanitaire toestand is over het algemeen redelijk, zeker in de toeristische centra. Het leidingwater in de toeristische gebieden en de hoofdstad Kingston is in principe veilig om te drinken, maar er wordt aangeraden om gefilterd water of flessenwater te drinken.


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina
 

Bijzondere gezondheidsrisico's

Malaria

Malaria komt momenteel niet voor in Jamaica.

Denguekoorts

Denguekoorts is een virale infectie die verspreid wordt door muggen, die vooral overdag en aan het begin van de avond steken. Symptomen zijn acute hoge koorts, spierpijn, gewrichtspijn en mogelijks huiduitslag. Er bestaat geen vaccin voor. Omdat dengue gevaarlijk kan zijn en in sommige gevallen zelfs dodelijk, is het belangrijk om bij de constatering van deze symptomen onmiddellijk een arts te raadplegen en zich steeds tegen muggen te beschermen (een muggenwerend product met DEET gebruiken, onder een muskietnet slapen, lange kledij dragen). Dengue komt voor zowel in de steden als op het platteland. Het aantal gevallen van dengue in Jamaica blijft heel beperkt en concentreert zich vooral in en rond Kingston.

Reizigersdiarree

Maatregelen ter preventie van reizigersdiarree zoals handen wassen en drinkwater ontsmetten, zijn essentieel. Ter behandeling van de diarree is het voorkomen of behandelen van dehydratie primordiaal. Ter preventie van dehydratie kan gebruik gemaakt worden van speciale zoutoplossingen, bij de apotheek verkrijgbaar. Men vermijdt best de antidiarreïca die in lokale apotheken verkocht worden, en die meestal ondoeltreffend of zelfs gevaarlijk zijn.

Rabiës (hondsdolheid)

Rabiës komt niet voor in Jamaica.

Aids, hepatitis B en C

Seksueel overdraagbare aandoeningen zijn in Jamaica zeer verspreid. Bescherm u voldoende.

Zika

Zika kwam in 2016-2016 voor in Jamaica. Er werden de voorbije jaren echter geen gevallen meer gemeld.

Raadpleeg voor meer informatie de websites van de Wereldgezondheidsorganisatie, de FOD Volksgezondheid of het Instituut voor Tropische Geneeskunde