Reizen naar Kaapverdië: Reisadvies

Reist u naar Kaapverdië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Kaapverdië

Informatie over de lokale wetgeving in Kaapverdië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

Drugs

Het verbruik van en de handel in drugs zijn verboden en de straffen lopen op van een tot acht jaar gevangenis. Aangezien Kaapverdië tegen zijn wil, als draaischijf voor de tussenlanding van drugssmokkelaars uit Zuid-Amerika dient, hebben de autoriteiten van het land besloten om hun bestrijding van deze plaag te versterken. De verharding van de straffen is er reeds van toepassing.

Fotografie

Alvorens inwoners van Kaapverdië te fotograferen, kunt u hen best om hun toestemming vragen. Het is verboden foto's te nemen van openbare gebouwen (lokale administraties, luchthavens). Foto- en filmrolletjes dient u voor uw vertrek aan te kopen.

Varia

Tevens wensen we uw aandacht te vestigen op het feit dat Kaapverdië een aanzienlijke productie en verkoop van namaakgoederen (merkkledij, handtassen, e.d.) kent. In de meeste EU-landen is ook het kopen van deze producten strafbaar. Reizigers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen gecontroleerd worden. Wanneer namaakproducten worden aangetroffen, wordt er beslag opgelegd en krijgt de reiziger een fikse boete gaande van 50 tot 20.000 euro.