Reizen naar Kazachstan: Reisadvies

Reist u naar Kazachstan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Kazachstan

Praktische info over reizen in Kazachstan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Voor uw reis contacteert u best de Kazachse Ambassade in Brussel, die u de laatste informatie over visa kan geven.

Belgen mogen visumvrij naar Kazachstan reizen sinds 1 januari 2022, op voorwaarde dat uw verblijf niet langer duurt dan 30 dagen en uw paspoort nog minimum 6 maanden geldig is.

Specifieke regels zijn van toepassing in het geval van meerdere binnenkomsten op het Kazachs grondgebied gedurende een periode van 180 dagen. Neem contact op met de Kazachse Ambassade in Brussel.

De persoon die u uitnodigt of het hotel waarin u verblijft, zijn verplicht uw aanwezigheid te melden bij de immigratiepolitie binnen de 3 werkdagen na uw aankomst. Dit moet elke keer opnieuw gebeuren indien u van locatie wisselt. Indien u noch uitgenodigd bent, noch in een hotel verblijft, raden wij u aan zelf naar de immigratiepolitie te gaan.

In alle andere gevallen is een visum nodig en kan bij de Ambassade van Kazachstan in Brussel worden aangevraagd.

 

Gegevens van de Kazachse Ambassade in Brussel:

Ambassade van Kazachstan in Brussel
Van Beverlaan 30
1180 Brussel
+32 2 373 38 96 / +32 2 373 38 90
consul.brussels@mfa.kz / brussels@mfa.kz
Website van de Kazachse ambassade in België

 

Geld en betalingen

De lokale munt is de Kazachse tenge (KZT). Euro, dollars of roebels kunnen ingewisseld worden bij wisselkantoren en banken. Geldautomaten met visakaarten zijn beschikbaar in de steden. De meeste Belgische betaalkaarten werken ook in Kazachstan en creditcards worden vaak geaccepteerd.

 

Reisverzekering

Zorg ervoor dat u zeker een verzekering hebt voor medische zorgen én repatriatie.

 

Telecommunicatie

Uw Belgische GSM en SIM-kaart met roaming werken in principe wel, maar de dekking is niet altijd goed. Uw GSM zal niet overal goed werken, zelfs met een lokale SIM-kaart. Verwittig uw kennissen dat u weinig bereikbaar bent zodat ze zich niet nodeloos ongerust maken over uw onbereikbaarheid.

 

Consulaire bijstand

Registreer gratis uw reis van tevoren op Travellers Online.

Indien u dit systeem gebruikt, staat u automatisch op alle lijsten van aanwezige Belgen in geval van rampen of andere problemen. De ambassade helpt alleen als andere diensten (lokale politie, bank, reisbureau, verzekering…) niet meer kunnen helpen.

Als u zowel de Belgische als de Kazachse nationaliteit hebt, kan de Belgische Ambassade u niet helpen als u in Kazachstan bent.

Ook ons Ereconsulaat in Almaty kan u helpen als u in nood bent:

Ereconsulaat in Almaty
138/1 Dostyk Avenue – Medeu district
050051 Almaty
Tel.: +7 727 356 16 88 / +7 747 668 18 96
consul@vdw.kz