Reizen naar Kazachstan: Reisadvies

Reist u naar Kazachstan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Kazachstan

Praktische info over reizen in Kazachstan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Voor uw reis, contacteert u best de Kazachse Ambassade in Brussel, die u de laatste informatie over visa kan geven.

Belgen mogen naar Kazachstan visumvrij reizen sinds 1 januari 2022, op voorwaarde dat uw verblijf niet langer duurt dan 30 dagen en uw paspoort nog minimum 6 maanden geldig is.

Specifieke regels zijn van toepassing in het geval van meerdere binnenkomsten op het Kazachs grondgebied gedurende een periode van 180 dagen. Neem contact op met de Kazachse Ambassade in Brussel.

De persoon die u uitnodigt of het hotel waarin u verblijft, zijn verplicht uw aanwezigheid te melden bij de immigratiepolitie binnen de 3 werkdagen na uw aankomst. Dit moet elke keer opnieuw gebeuren indien u van locatie wisselt. Indien u noch uitgenodigd bent, noch in een hotel verblijft, raden wij u aan zelf naar de immigratiepolitie te gaan.

In alle andere gevallen is een visum nodig en kan bij de Ambassade van Kazachstan in Brussel worden aangevraagd.

 

Gegevens van de Kazachse Ambassade in Brussel:

Ambassade van Kazachstan in Brussel

Van Beverlaan 30

1180 Brussel

+32 2 373 38 96 / +32 2 373 38 90

consul.brussels@mfa.kz / brussels@mfa.kz

De Ambassade van Kazachstan in Brussel

 

Geld en betalingen

De lokale munt is de Kazachse tenge (KZT). Euro’s, dollars of roebels kunnen ingewisseld worden bij wisselkantoren en banken. Geldautomaten met visakaarten zijn beschikbaar in de steden. De meeste Belgische betaalkaarten werken ook in Kazachstan en creditcards worden vaak geaccepteerd.

 

Reisverzekering

Zorgt dat u zeker een verzekering hebt voor medische zorgen én repatriatie.

 

Telecommunicatie

Uw Belgische gsm en simkaart met roaming werken in principe wel, maar de dekking is niet altijd goed. Uw gsm zal niet overal goed werken, zelfs met een lokale simkaart. Verwittig uw kennissen dat u weinig bereikbaar bent zodat ze zich niet nodeloos ongerust maken over uw onbereikbaarheid.

 

Consulaire bijstand

Registreer uw reis op voorhand op Travellers Online.

Gebruik dit systeem, dan staat u automatisch op alle lijsten van aanwezige Belgen in geval van rampen of andere problemen. De ambassade helpt alleen als andere diensten (lokale politie, bank, reisbureau, verzekering…) niet meer kunnen helpen.

Als u zowel de Belgische als de Kazachse nationaliteit hebt, kan de Belgische Ambassade u niet helpen als u in Kazachstan bent.

Ook ons Ereconsulaat in Almaty kan u helpen als u in nood bent:

Ereconsulaat in Almaty

138/1 Dostyk Avenue – Medeu district

050051 Almaty

Tel.: +7 727 356 16 88 / +7 747 668 18 96

consul@vdw.kz