Reizen naar Madagaskar: Reisadvies

Reist u naar Madagaskar? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Madagaskar

Praktische info over reizen in Madagaskar
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.


Rijbewijs

Op legaal vlak is een internationaal rijbewijs vereist. Maar in de praktijk wordt een Europees rijbewijs aanvaard.


Betaalmiddelen

Ariary is de lokale munt. Euro’s en US dollars worden aanvaard en de wisselkoersen worden gecontroleerd. Geld wisselen gebeurt in de banken of bij kantoren met een licentie. Er is een parallelle markt, maar het is afgeraden hiervan gebruik te maken. Kredietkaarten worden aanvaard (Visa, MasterCard en in mindere mate AMEX etc.) in de grote steden in hotels & restaurants. Bancontact is beschikbaar, maar werkt enkel in de lokale munteenheid.

Neem contact op met Card Stop in geval van verlies of diefstal van uw bankkaart (+32 78 170 170).


Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.


GSM-communicatiefaciliteiten

Er zijn meerdere maatschappijen: o.a. Orange, Airtel en Telma. Er is roaming en het netwerk bestrijkt bijna het hele eiland. Telefoonkaarten zijn overal verkrijgbaar.


Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de ter zake bevoegde plaatselijke overheid (bv. lokale politie) of dienstverlenende (privé) maatschappijen (bv. bank, reisverzekeringagentschap), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatride Belgo-Madagascar dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire  noodgevallen.

Voor Madagaskar kunnen de Belgen een beroep doen op het ereconsulaat in Antananarivo:
Dhr. Charles van der Straeten, ereconsul
E-mail: consulatbelgiquemada@yahoo.com.
Tel: +261 333 700600