Reizen naar Mauritius: Reisadvies

Reist u naar Mauritius? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Mauritius

Praktische info over reizen op Mauritius
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten, valuta, communicatie

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

 
Rijbewijs

Voor korte verblijven volstaat een Belgisch of Internationaal rijbewijs. Bij langer verblijf kunnen die worden geconverteerd in een lokaal rijbewijs.

 
Betaalmiddelen

Bank- en kredietkaarten worden intensief gebruikt maar meestal in grote warenhuizen, supermarkten en internationale hotels. De bankautomaten werken prima, en men kan er locale munt ophalen met Visa, Master Card of Maestro. American Express is minder geaccepteerd. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170). De munteenheid in Mauritius is de Mauritiaanse rupee. Euro en US dollar zijn vrij converteerbaar in deze lokale munten in de banken of de wisselkoersen. Gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te consulteren.

 
Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

 
Gsm en communicatiefaciliteiten

Het is heel gemakkelijk om zich een lokaal nummer met belkrediet aan te schaffen en in de landen van het rechtsgebied zijn roamingfaciliteiten ruim aanwezig. Post-paid Belgische abonnementen met roaming kunnen er eveneens gebruikt worden. Internetcafés zijn wijd verspreid en tot in de uithoeken van het rechtsgebied te vinden.

 
Huisdieren

Huisdieren moeten gevaccineerd zijn en de nodige veterinaire attesten ervan moeten kunnen voorgelegd worden. Het Ministerie reikt vergunningen uit voor dieren die in regel zijn met de vaccinatie- en quarantainevoorschriften.

 
Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de ter zake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatride Belgo-Mauritius dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire  noodgevallen.

België heeft in Mauritius geen vertegenwoordiging, maar de Belgen kunnen bijstand vragen aan om het even welke diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging van een andere lidstaat van de Europese Unie.