Reizen naar Paraguay: Reisadvies

Reist u naar Paraguay? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Paraguay

Praktische info over reizen in Paraguay.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Vergeet niet dat u bij het binnenkomen en het verlaten van het land een stempel in uw paspoort dient te krijgen.


Rijbewijs

Wie een wagen wil huren, heeft een internationaal rijbewijs nodig. Het internationale rijbewijs wordt door de gemeente in België afgegeven. 


Betaalmiddelen

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170). De munteenheid in Paraguay is de guarani. Gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te consulteren.De Amerikaanse dollar blijft het meest betrouwbare betaalmiddel in Paraguay. Geld afhalen van bankautomaten is mogelijk in Asunción. In de meeste handelszaken is het mogelijk te betalen met Visa en Mastercard. Het is wel zeer raadzaam over een alternatief betaalmiddel te beschikken, zoals travellers' cheques (in dollars).


Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (medische bijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.


Gsm en communicatiefaciliteiten

Alleen quadriband (quad band) functioneert in Paraguay.


Huisdieren

Voor wat vaccins betreft, is het nuttig een huisarts te raadplegen.


Producten van dierlijke of plantaardige oorsprong

Het is verboden producten van dierlijke of plantaardige oorsprong zonder toestemming het land binnen te brengen.


Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

De contactgegevens van de ambassade van België in Buenos Aires en de Belgische ereconsulaten in Asunción

Buiten de openingsuren is de Ambassade eveneens bereikbaar op het volgende noodnummer:

  • Oproep vanuit het buitenland: +54 9 1144144589.
  • Oproep vanuit Argentinië: +15 4414 45 89.