Reizen naar Trinidad en Tobago: Reisadvies

Reist u naar Trinidad en Tobago? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Trinidad en Tobago

Informatie over vervoer in Trinidad en Tobago.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wegennetwerk

Het wegennet is relatief goed. Men rijdt links in Trinidad en Tobago.

Aangezien de verkeersreglementen niet steeds nageleefd worden is defensief rijgedrag vereist. ’s Nachts rijden wordt best zoveel mogelijk vermeden.

In de hoofdstad zijn verkeersopstoppingen courant. Houd hiermee rekening bij uw reisplanning.

Bij reizen naar het binnenland is standaard waakzaamheid geboden.

 
Openbaar vervoer

  • Stedelijke busdiensten: afgezien van de onregelmatige diensten, wordt het gerbuik ervan afgeraden om veiligheidsredenen.
  • Taxi: reguliere taximaatschappijen (telefonisch reserveerbaar) verkiezen de voorkeur, deze werken met vaste tarieven. Taxi’s aanhouden in de straat wordt ten strengste afgeraden om veiligheidsredenen.
  • Trein, tram en metro: onbestaande.

 
Luchtvaart

Op Trinidad en Tobago vliegen onder meer Caribbean Airlines, American Airlines, Air Canada en enkele kleinere maatschappijen.

Nadere informatie over veiligheid in het luchtverkeer kan worden gevonden op:
http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_nl.htm en www.airsafe.com

 
Scheepvaart

Zeilers dienen waakzaam te zijn voor piraterij, vooral in de met Venezuela gedeelde wateren. Houd steeds het nummer van de kustwacht bij u: +186 86 34 44 40 en VHF-kanaal 16. Ingeval van dreiging op zee, waarschuw meteen de kustwacht door de roepletters "coast guard control" tweemaal om te roepen via VHF-kanaal 16.