Reizen naar Tsjechië: Reisadvies

Reist u naar Tsjechië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Tsjechië

Informatie over gezondheid en hygiëne in Tsjechië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

COVID-19

Op de website van het Ministerie van Volksgezondheid (in het Engels/Tsjechisch) vindt u de aanbevelingen van de lokale autoriteiten om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. U wordt verzocht de nodige maatregelen te nemen om de verspreiding van virussen te voorkomen.

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

Voor gedetailleerde informatie over de voorwaarden voor toegang tot Tsjechisch grondgebied, zie de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (in het Engels / Tsjechisch).

Voor gedetailleerde informatie over beperkingen en sanitaire maatregelen die van toepassing zijn op Tsjechisch grondgebied, zie de website van het Ministerie van Volksgezondheid (in het Engels / Tsjechisch).

Tsjechië behoort tot de landen die risico lopen op ziekten die worden overgedragen door tekenbeten (encefalitis).


Kosten/infrastructuur medische verzorging

Het is aangewezen zich voor het vertrek tot uw ziekenfonds te wenden voor de afgifte van een Europese ziekteverzekeringkaart (EZVK). Dit is een individuele kaart die uw ziekenfonds op verzoek aflevert aan de personen die in regel zijn met hun bijdragen. Door het voorleggen van deze kaart zullen u de nodige zorgen gratis worden verleend, en eventuele geneesmiddelen zullen u aan de overeengekomen prijzen worden afgeleverd.

Zonder deze Europese ziekteverzekeringkaart kunt u zich natuurlijk door een arts of in een ziekenhuis laten behandelen. Wel opletten: u zult beschouwd worden als een privépatiënt en zodoende ook de tarieven daarvoor moeten betalen (hoger dan de gewone tarieven). Bij uw terugkeer in België kan u een (gedeeltelijke) terugbetaling van de kosten vragen. Bewaar dus goed alle rekeningen, voorschriften en ontvangstbewijzen.

De Tsjechische Republiek heeft gezondheidszorgen van goede kwaliteit. Enkel de taal zorgt voor mogelijke problemen. In Praag zijn er echter ziekenhuizen met consultaties in het Engels, Duits of Frans.

Hopital v Motole, V Uvalu 84, 150 06 Praag 5
Tel: (00420) 224.431.111
 

Inentingen

Zie deze pagina