Reizen naar Tsjechië: Reisadvies

Reist u naar Tsjechië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Tsjechië

Informatie over klimaat en rampen in Tsjechië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Algemene tips

Licht zo snel mogelijk familie en vrienden in België in als zich tijdens uw verblijf in de Tsjechische Republiek een natuurramp of ernstige gebeurtenis voordoet. Als contact met België onmogelijk is, gaat u naar de dichtstbijzijnde ambassade van België of van de EU. Het noodnummer is 112 en het nummer voor de ambulance is 155.


Klimaat en meteorologische fenomenen

Het Tsjechische klimaat is continentaal: erg warm in de zomer, zeer strenge winters.

Het kan vaak in erg korte tijd veel regenen; in sommige streken komen overstromingen voor en worden wegen afgesloten.

Risico op lawines in de bergen in de winter. Wees voorzichtig.

 

Na de grote bosbrand in het Nationaal Park České Švýcarsko (Boheems Zwitserland Nationaal Park) in juli 2022 zijn enkele toeristische bestemmingen en routes in de regio Hřensko, Mezní Louka en Mezná niet meer toegankelijk om ongelukken te voorkomen. Ook de patrouilleactiviteit van de natuurwachters in het gebied wordt versterkt. Zie voor actuele informatie de site (in het Engels/Tsjechisch/Duits): Safety information | NP České Švýcarsko a CHKO Labské pískovce official website (npcs.cz)

Vanwege het hoge brandgevaar in de zomer zijn kampvuren alleen toegestaan ​​op daarvoor bestemde plaatsen, d.w.z. officiële boscampings en campings. Het is verboden binnen 50 meter van de bosrand vuur te maken en te stoken.