Reizen naar Vietnam: Reisadvies

Reist u naar Vietnam? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Vietnam

Informatie over vervoer in Vietnam
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het stedelijke verkeer is zeer intens, chaotisch en gevaarlijk en neemt constant toe door het toenemende aantal wagens op de wegen. Zware ongevallen zijn frequent ten gevolge van het niet naleven van de verkeersregels. Het wordt ten stelligste afgeraden zich te verplaatsen met een motor. Het risico is ook zeer hoog voor voetgangers die uiterste voorzichtigheid wordt aanbevolen (t.o.v. het gemotoriseerde verkeer).

Veiligheid / info luchtvaart

Check de veiligheid van lokale luchtvaartmaatschappijen op de site van de Europese Commissie. Geen bijzondere opmerkingen.

Veiligheid / info scheepvaart

Personen die reizen buiten de toeristische gebieden dienen oplettend te zijn omwille van risico's verbonden aan mogelijke maritieme piraterij. Toeristische vaartuigen zijn niet noodzakelijk goed onderhouden en zijn soms overladen. Het wordt ontraden zich per schip te verplaatsen bij slecht weer.

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Reizen per trein stelt geen bijzondere problemen, maar de staat van onderhoud van de installaties is niet bijzonder degelijk.