Reizen naar Zimbabwe: Reisadvies

Reist u naar Zimbabwe? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Zimbabwe

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Zimbabwe.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


​Naar Zimbabwe reizen

Alle landsgrenzen met Zimbabwe zijn open. Internationaal luchtvaartverkeer en verkeer over de weg zijn mogelijk. Iedereen die gevaccineerd is (basisvaccinatie) kan zonder meer naar Zimbabwe reizen. Als u niet gevaccineerd bent, moet u een PCR-test voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 48 uur bij binnenkomst in Zimbabwe.


COVID-maatregelen in Zimbabwe

Belgische onderdanen die zich in Zimbabwe bevinden, ongeacht of ze bezoeker of inwoner zijn, moeten de aanbevelingen en instructies van de lokale autoriteiten verder blijven volgen. 


Meer informatie

Belgen die momenteel op reis zijn moeten voor hulp eerst contact opnemen met hun lokale autoriteiten, reisbureau, touroperator of luchtvaartmaatschappij. In geval van nood kan de Belgische ambassade in Pretoria worden gecontacteerd (pretoria@diplobel.fed.be en/of het ereconsulaat in Harare (+263 242 792513 of +263 772 327886).

Voor informatie over een eventuele verandering in de situatie kunt u terecht op de website van het Ministerie van Volksgezondheid en Kinderzaken van Zimbabwe (in het Engels).