Reizen naar Zwitserland: Reisadvies

Reist u naar Zwitserland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Zwitserland

Informatie over klimaat en rampen in Zwitserland
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Tijdens bergwandelingen kan het weer zeer wisselvallig zijn en u moet zich daar dan ook op voorbereiden. Het is noodzakelijk inlichtingen in te winnen bij de lokale toeristische dienst en/of bij de Zwitserse meteorologische dienst.

 

Frequente natuurrampen

Tijdens de winter, is het risico op sneeuwlawines groot en is voorzichtigheid geboden in de bergen. Het is noodzakelijk inlichtingen over de te vermijden zones in te winnen bij de plaatselijke toeristische dienst en/of bij het Zwitserse portaal voor natuurrampen.

Mocht er zich tijdens het verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België over hun toestand inlichten en hen geruststellen. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de ambassade van België in Bern (tel +41 31 350 01 50).