Frankrijk

kaart Frankrijk

Laatste update

Hittegolf, pollutie & verkeer

Extreme temperaturen worden verwacht in het grootste deel van Frankrijk in de laatste week van juni, met dagtemperaturen boven 40 ° C en nachttemperaturen boven 20°C in sommige delen van het land.
De Franse autoriteiten hebben een advies gepubliceerd over nuttige voorzorgsmaatregelen.

www.social-sante.gouv.fr/canicule
http://www.meteofrance.com/accueil

Frankrijk voerde zones met beperkt verkeer in (Zones à Circulation Restreinte). Om er te rijden, moet men op de voorruit een vignetje plakken (Certificat de Qualité de l’Air - CQA). Eigenaars van auto’s geïmmatriculeerd in België, kunnen hun vignet aankopen via de site https://www.certificat-air.gouv.fr/ 
Gelieve deze site https://be.france.fr/nl/bereid-je-reis-voor-naar-frankrijk/milieuzones-frankrijk-ecovignet-critair  (externe link) te raadplegen voor informatie over milieuzones en hoe men er zich kan verplaatsen.

https://www.prefecturedepolice.interieur.gouv.fr/content/download/34820/261769/file/Arrete_2019-00571.pdf

Gele hesjes

De oproep tot de betogingen van de gele hesjes wordt minder gevolgd, maar de manifestaties blijven bestaan in Parijs en andere grote Franse steden. Ook tijdens het weekend van de 14e juli zouden de gele hesjes verzamelen blazen in Parijs en andere Franse steden.

Net als bij eerdere mobilisaties zijn de “gele hesjes” van plan te manifesteren.

Gelieve met volgende richtlijnen rekening te houden alvorens af te reizen naar Parijs:

•    Volg het nieuws regelmatig (radio, tv, sociale media).
•    Vermijd alle samenscholingen en blijf weg van manifestaties.
•    Raak niet betrokken bij discussies en andere controverses.
•    Verzet je niet tegen de politie, volg de instructies
•    Parkeer uw auto niet in de straat, maar in ondergrondse parkings (zelfs voor een zeer korte periode).
•    Forceer de barrages niet
•    Stel, in de mate van het mogelijke, uw verblijf in de hoofdstad uit
•    Geef de voorkeur aan de arrondissementen op de linkeroever
•    Het wordt sterk afgeraden om symbolische plaatsen en andere toeristische gebieden te bezoeken (Arc de Triomphe, Champs-Élysées, Boulevard Haussman, Rivoli, Concorde, Champs de Mars, Bastille, République, Nation, Trocadero)

https://www.prefecturedepolice.interieur.gouv.fr/content/download/34833/261830/file/Arrete%20N%202019-00575.pdf 

https://www.prefecturedepolice.interieur.gouv.fr/content/download/34837/261847/file/CP%20PP%2027062019%20-%20Arr%C3%AAt%C3%A9%20d'interdiction%20de%20manifester%20samedi%2029%20juin%202019.pdf 


Sinds 1 juli 2018 is de maximumsnelheid op gewone wegen zonder middenberm 80 km/u in Frankrijk (ipv 90 km/u).

Frankrijk voerde zones met beperkt verkeer in (Zones à Circulation Restreinte). Om er te rijden, moet men op de voorruit een vignetje plakken (Certificat de Qualité de l’Air - CQA). De betrokken zones betreffen Parijs, Lyon, Grenoble, Rijsel, Straatsburg, Toulouse, maar andere steden kunnen volgen. Eigenaars van auto’s geïmmatriculeerd in België, kunnen hun vignet aankopen via de site https://www.certificat-air.gouv.fr/. Gelieve deze site https://be.france.fr/nl/bereid-je-reis-voor-naar-frankrijk/milieuzones-frankrijk-ecovignet-critair te raadplegen voor informatie over milieuzones en hoe men er zich kan verplaatsen.

AIR CRIT VIGNETTE: HET LUCHTKWALITEITSCERTIFICAAT VAN UW VOERTUIG
Verplicht in verschillende steden in Frankrijk, een automobilist die niet draagt ​​het vignet kritiek lucht in gebieden met beperkt verkeer of tijdens pieken vervuiling is aansprakelijk voor een overtreding van de 3e klasse strafbaar met een boete van 68 euro. Bekijk deze link: https://vignette-critair.com/critair-accueil

 
Frankrijk deelt met de rest van Europa de algemene dreiging van terrorisme. Recente aanslagen herinneren ons eraan dat waakzaamheid geboden blijf

Op 11/12/2018 om 20.00 uur brak er een schietpartij uit in het centrum van Straatsburg. Het resultaat: 5 doden en 11 gewonden. De dader van de aanslag is neergeschoten. 

Gelieve grote bijeenkomsten te vermijden en de richtlijnen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen.

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Terreurdreiging

Frankrijk deelt met de rest van Europa de algemene dreiging van terrorisme.

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Frankrijk  hebben de Franse autoriteiten bijzondere maatregelen genomen die kunnen leiden tot een versterking van de bewaking van gevoelige locaties. Belgen ter plaatse dienen waakzaam te zijn, grote bijeenkomsten te vermijden en de richtlijnen van de lokale autoriteiten op te volgen. Frankrijk lanceerde ook een applicatie voor mobiele toestellen die waarschuwingen geeft in noodgevallen. Zoek "SAIP" in uw online applicatiewinkel.

http://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Lancement-de-l-application-mobile-SAIP

 Criminaliteit

Kleine criminaliteit is vooral hoog in de regio Parijs, de regio Marseille en de Azurenkust.

Neem volgende voorzorgsmaatregelen in acht:
• Houd altijd uw identiteitskaart of paspoort bij u, maar laat uw waardevolle spullen in de hotelkluis achter.
• De grootste voorzichtigheid is vereist bij het reizen met de nachttrein. Het is gebeurd dat reizigers in hun slaap beroofd werden door dieven die gebruik maakten van slaapverwekkende middelen.
• Wees voorzichtig op snelwegen en rustplaatsen. Dieven gebruiken verschillende trucjes om auto's te stelen. Ze doen zich voor als slachtoffer van een ongeval of panne of willen je helpen. Stap niet uit uw auto en zet uw reis verder. 
• De autosnelweg A1 is regelmatig het toneel van overvallen, vooral tijdens files. De daders, te voet of per scooter, verplaatsen zich tussen de voertuigen, slaan een autoruit in aan de passagierskant om een tas te stelen ofwel aan de bestuurderskant om de auto helemaal over te nemen. Laat waardevolle zaken (handtassen, computers, tablets, enz.) niet op de passagiersstoel of de achterbank achter. Leg ze onder je stoel of op de grond.