Reizen naar Frankrijk: Reisadvies

Reist u naar Frankrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Frankrijk

Praktische info over reizen in Frankrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Reisdocumenten

Om naar het buitenland te reizen, dient u in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Raadpleeg deze pagina: Reisdocumenten.

Als u met minderjarige kinderen reist, raadpleeg ook deze pagina: Reizen met minderjarige kinderen.


Betaalmiddelen

De lokale munteenheid is de Euro (€). Contante betalingen of betalingen per cheque zijn steeds minder courant. De meeste bankkaarten (Bancontact, Maestro, enz.) en kredietkaarten/debetkaarten (Visa, Mastercard, enz.) worden geaccepteerd. Ze worden soms geweigerd voor transacties onder een bepaald bedrag. Neem voordat u op reis gaat contact op met uw bank om te controleren of de betaalkaart in het buitenland werkt.

In geval van verlies, diefstal of fraude met betrekking tot een bankkaart of krediet/debetkaart, neem onmiddellijk telefonisch contact op met Card Stop (0032 78 170 170).


Reisverzekering

Sluit een goede ziekteverzekering af die repatriëring omvat. Neem voordat u op reis gaat contact op met uw zorgverzekeraar om de omvang van uw dekking te controleren.


Telecommunicatie

Uw Belgische gsm en sim-kaart met roaming werken, maar de dekking is niet altijd optimaal, zeker niet in de bergen en/of landelijke gebieden.


Huisdieren

Sinds 2004 worden de toepasbare regels voor het verplaatsen van huisdieren in de Europese Unie geharmoniseerd. Gelieve de website van de Europese Commissie te raadplegen (in het Engels): Animals.

Sommige honden, die als gevaarlijk worden beschouwd, zijn niet toegestaan in Frankrijk. Vraag uw dierenarts of uw hond problemen kan veroorzaken op basis van zijn morfologische kenmerken, door deze site te raadplegen (in het Frans).

 

Consulaire bijstand

Registreer uw reis gratis en op voorhand op het Travellers Online platform. Door van dit systeem gebruik te maken, wordt u automatisch gemeld bij onze ambassade in geval van een ramp en/of in geval van behoefte aan consulaire bijstand. Onze ambassade grijpt alleen in als laatste middel, na de lokale politie, de bank, het reisbureau of uw verzekeraar.

Als u zowel de Belgische als de Franse nationaliteit hebt, zal de Belgische ambassade u niet kunnen helpen op het Franse grondgebied.

Humanitaire hulp zal worden verleend in geval van humanitaire nood, in overeenstemming met de relevante internationale verdragen, en voor zover mogelijk.

Nuttige links: