Verenigde Arabische Emiraten

kaart Verenigde Arabische Emiraten

Laatste update

Belangrijk bericht omtrent het Coronavirus (COVID-2019)

Met ingang van woensdag 25 maart worden alle passagiersvluchten van en naar de Emiraten opgeschort voor een periode van tenminste 2 weken, nadat vanaf 19 maart het land voor niet-Emirati burgers gesloten werd.

De luchthavens van Abu Dhabi en Dubai gaan dus vanaf 26 maart effectief toe.

Houders van een geldig verblijfsvisum die niet op tijd terug geraakten hun terugkeer willen organiseren worden gevraagd om de VAE Ambassade van hun verblijfsland te contacteren. Voor hen werd ook een hotline ingericht: +971-9-208.33.44. Familieleden in de VAE kunnen contact opnemen met de Federal Authority for Identity and Citizenship (ICA) op volgende contactgegevens:

Reizigers die zich momenteel in de VAE bevinden en niet naar België kunnen of wensen terug te keren kunnen hun verblijf regulariseren en visa verlengen indien nodig. De praktische modaliteiten werden nog niet door de bevoegde ICA meegedeeld.

De Emiraatse overheid kondigde op 23 maart en met volle ingang vanaf 25 maart een lockdown van het hele land aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Enkel de noodzakelijke verplaatsingen blijven mogelijk. Dit verbod zal streng worden afgedwongen en het is noodzakelijk de instructies vanwege de overheid strikt na te leven.

Voor meer informatie omtrent het virus, de ziekte en de preventiemaatregelen verwijzen wij naar de volgende sites:

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.
 

 

 

Description

Algemene veiligheid

De Verenigde Arabische Emiraten zijn tot vandaag gevrijwaard gebleven van terroristische aanslagen, maar bevinden zich in een onstabiele regio en op het kruispunt van verschillende probleemzones. Er is geen noemenswaardige concrete dreiging te vermelden. De algemene veiligheidstoestand is goed. De autoriteiten laten qua veiligheid niets aan het toeval over.

Spanningen in het Midden-Oosten kunnen de publieke opinie in de Verenigde Arabische Emiraten onvoorspelbaar beïnvloeden. Discretie is steeds aangewezen.

 

Criminaliteit

Samen met de enorme expansie van dit land neemt ook de gewone straatcriminaliteit toe, maar blijft tot nu toe zeer beperkt. Gebruikelijke voorzichtigheid tegen diefstal van portefeuille, paspoort en kredietkaart is uiteraard geboden.

 

Verkeer

Het grootste risico vormt het dagelijks verkeer dat weliswaar normaal overkomt maar gekenmerkt wordt door erratisch rijgedrag van veel weggebruikers en voetgangers alsook grote discrepanties in snelheid op wegen en snelwegen.