Reizen naar de Bahama's: Reisadvies

Reist u naar de Bahama's? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne op de Bahama's

Informatie over gezondheid en hygiëne op de Bahama's.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

Gezondheidsrisico

De Bahama’s worden beschouwd als een risicogebied voor de doorgang van het ‘Zika’-virus. Het virus wordt overgedragen door muggen die vooral overdag steken. Symptomen zijn koorts, hoofdpijn, huiduitslag, spier- en gewrichtspijn, moeheid en rode ogen. In geval van symptomen, raden wij reizigers aan contact op te nemen met hun geneesheer. Reizigers wordt in het algemeen aangeraden om zich te beschermen tegen muggenbeten door het gebruik van een muggenmelk die DEET bevat, door te slapen onder een muskietennet en kleren met lange mouwen en broekspijpen te dragen.

Vooral zwangere vrouwen dienen hier uiterst voorzichtig mee om te gaan. Raadpleeg uw dokter voor afreis indien u zwanger bent.

Er werden gevallen van het ‘Chikungunya’-virus bevestigd op de Bahama’s. Ook dit wordt doorgegeven via muggen en men dient dezelfde maatregelen te hanteren om zich te beschermen.

Dengue-koorts is endemisch aanwezig in de Caraïben.

Meer informatie is beschikbaar op de sites van de FOD Volksgezondheid, de Wereldgezondheidsorganisatie en van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

 
Medische verzorging

De medische verzorging op de Bahama’s is van een goed niveau maar kan duur zijn. De meeste dokters en ziekenhuizen vragen een financiële garantie voorafgaand aan een consultatie/opname behalve in geval van strikte urgentie. Dringende noodhulp kan moeilijk zijn op de verder gelegen eilanden - voor ernstige situaties aldaar dient men te worden overgebracht naar  Nassau, Freeport of Miami per vliegtuig. 

Zorg dus zeker voor een gepaste reisverzekering!

 
Inentingen en vaccins

Reizigers die uit landen komen met een hoog risico op gele koorts zijn verplicht om een bewijs van inententing (gele boekje) te laten zien. Dit geldt vooral voor landen in Centraal- en Zuid-Amerika.

Raadpleeg de website van het Tropisch Instituut

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.