Reizen naar Belize: Reisadvies

Reist u naar Belize? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Belize

Informatie over vervoer in Belize.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Van noord tot zuid meet Belize 280 km en van oost tot west 109 km en is voorzien van vier hoofdwegen (Northern Highway, Southern Highway, Hummingbird Highway, Western Highway). Deze geasfalteerde wegen, van goede kwaliteit, zijn niet zeer breed (kruising van twee grote vrachtwagens is mogelijk) en ze hebben grotendeels geen centrale lijn. Talrijke snelheidsbeperkingen zijn klaar aangeduid. Alle grote steden van het land liggen langs deze hoofdwegen.

Enkele geasfalteerde secundaire wegen verbinden de hoofdwegen met dorpen gelegen aan de rand van de zee.

Tussen Belize City en Caye Caulker, Ambergris Caye, is er een netwerkverkeer van motorboten.

De nieuwe lodges en hotels gebouwd in volle natuur zijn slechts bereikbaar langs een pad (over het algemeen van verharde aarde).

Buiten de agglomeraties, hebben de Belizaanse bestuurders neiging tot snel rijden. De wegen zijn gevaarlijk vooral tijdens de nacht.

Een auto huren is mogelijk voor iedereen die ouder is dan 25 jaar en onder voorbehoud van een speciale verzekering.


Veiligheid / info luchtvaart

Belize is bereikbaar over de weg vanuit Mexico en Guatemala en ook per vliegtuig vanuit de Verenigde Staten (American Airlines, Continental Airlines, US Airways, Grupo Taca) en Honduras.

De internationale luchthaven van Belize City, zopas verlengd, laat de landing van grote vliegtuigen toe.

Enkele privémaatschappijen verrichten binnenlandse en regionale vluchten met kleine mono- en dubbele motoren vliegtuigen naar kleine vliegvelden in de regio (Maya Island Air, Tropic Air, Cari-Bee Air Service, Javier's Flying Service).


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Publieke autobussen rijden op de snelwegen volgens tamelijk regelmatige uren maar comfort is niet verzekerd.

Er bestaan verbindingen naar een groot aantal dorpen.