Reizen naar Bosnië en Herzegovina: Reisadvies

Reist u naar Bosnië en Herzegovina? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Bosnië en Herzegovina

Informatie over gezondheid en hygiëne in Bosnië en Herzegovina.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

Mijnen en onontplofte springtuigen uit de oorlog: zie ook Algemene veiligheid.

 
Medische verzorging

In de grote steden is het medisch personeel over het algemeen goed opgeleid, maar de infrastructuur is vaak verouderd. De kwaliteit en kostprijs van de medische zorgen kunnen van regio tot regio sterk verschillen. In geval van ernstige ziekte of zwaar ongeval wordt aanbevolen zich te laten repatriëren. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen.

 
Veiligheid water en voedsel

Geen specifieke problemen.

 
Inentingen en vaccins

Zie deze pagina.

 
Bijzondere gezondheidsrisico's

Ziekte van Lyme

Men moet oppassen voor teken die de ziekte van Lyme en de Centraal-Europese tekenencefalitis overbrengen.

Luchtvervuiling

Tijdens de winter worden de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie betreffende het niveau van de luchtvervuiling heel regelmatig overschreden in Sarajevo en verschillende andere grote steden (Tuzla en Zenica bijvoorbeeld). Het is dan aangeraden fysieke activiteiten buiten te vermijden, en ramen en deuren gesloten te houden.

Straathonden

Er zijn nog veel straathonden in Sarajevo en andere steden in het land. Alle contact met deze dieren moet gemeden worden.

Vogelgriep

Met betrekking tot vogelgriep leggen de Wereldgezondheidsorganisatie noch de FOD Volksgezondheid reisbeperkingen op naar eender welke bestemming, maar ze bevelen wel nog steeds een aantal voorzorgsmaatregelen aan om zo de contactrisico's met het virus van de vogelgriep te verkleinen: mijden van pluimvee, eten van goed gebakken of gekookt vlees van gevogelte of gevogelteproducten en het regelmatig wassen van de handen.

Uitvoerige informatie vindt u terug in de rubriek "Alles weten over influenza” op de websites van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid , de Wereldgezondheidsorganisatie, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen, FAVV, of de Wereldorganisatie van Diergezondheid, O.I.E.