Reizen naar Cambodja: Reisadvies

Reist u naar Cambodja? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Cambodja

Informatie over klimaat en rampen in Cambodja.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Meteorologische problemen

Tijdens het regenseizoen (mei-juli t.e.m. oktober) kunnen moessonregens zwaar onweer en plaatselijke overstromingen veroorzaken, alsook wegverzakkingen. Modderstromen veroorzaken soms dodelijke slachtoffers. Vooral in de laagvlaktes in de provincies Siem Reap, Kompong Thom en Kratie. Als u tijdens deze periode wilt reizen volg dan de media en informeer u over de situatie.

De evolutie van tropische cyclonen kan onder andere opgevolgd worden op de site van Severe Weather.

De tropische hitte in Cambodja speelt de onvoorbereide toerist soms parten. Zonnebrand, verhitting of uitputting door uitdroging kunnen een vakantie bederven. Hydrateer u regelmatig, en blijf niet te lang in de zon.


Natuurrampen

Indien een ramp of onvoorziene gebeurtenis zich voordoet, wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Indien communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot het Ereconsulaat van België in Phnom Penh (tel. +855 (0) 23 214 024) of de Ambassade van Frankrijk in Phnom Penh (tel. +855 (0) 23 430 020).