Reizen naar de Comoren: Reisadvies

Reist u naar de Comoren? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor de Comoren

Praktische info over reizen in de Comoren.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle vereiste reisdocumenten worden onder de rubriek met dezelfde naam vermeld op deze website.

Rijbewijs

Toeristen mogen rijden met een internationaal rijbewijs.

Betaalmiddelen

Betalingen in de Comoren gebeuren in cash. Op het eiland Grande Comore zijn er enkele geldautomaten, maar ze werken niet altijd. Slechts enkele hotels op het centrale eiland aanvaarden betalingen met kredietkaarten.In geval van verlies, diefstal of fraude van uw Belgische bank- of kredietkaart, contacteer onmiddellijk Card Stop (0032 78 170 170). De lokale munteenheid is de Comorese Frank (KMF). Euro's kunnen gewisseld worden.

Reisverzekering

Verifieer voor uw vertrek of de reisverzekering verstrekt door uw mutualiteit de risico’s verbonden aan uw reisbestemming en de manier waarop u reist, voldoende dekt. Houd er rekening mee dat uw verzekering na een verblijf van 3 maanden vervalt. Het is aangeraden een goede reisverzekering af te sluiten, die medische kosten en repatriëring afdoende dekt.

GSM en communicatiefaciliteiten

Het telefoonverkeer van en naar de Comoren verloopt zeer moeilijk. Roaming via een Belgische operator is niet mogelijk. Slechts in een paar hotels is er wifi en de interverbindingen zijn traag.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie, +269 773.46.63) of dienstverlenende (privé) maatschappijen (bank, verzekeringsmaatschappij,…), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Op de Comoren is er geen Belgische vertegenwoordiging. De Belgen kunnen consulaire bijstand vragen aan de ambassade van Frankrijk te Moroni, Grande Comore. 

Ambassade van Frankrijk te Moroni:
Bd de Strasbourg, BP 465 Moroni. Telefoon: +269 773 06 15 /+269 773  03 95

Ambassade van België te Nairobi:
Limuru road, PO BOX
64408
Telefoon: +254 730 842 000
Noodnummer: +254 733 60 12 30
E-mail: 
nairobi@diplobel.fed.be