Reizen naar Djibouti: Reisadvies

Reist u naar Djibouti? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Djibouti

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Djibouti.
 1. Nog steeds geldig op
 2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

 • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
 • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

De Djiboutiaanse luchtgrenzen zijn open. U dient rechtstreeks contact op te nemen met luchtvaartmaatschappijen voor informatie over lijnvluchten. De treindienst van en naar Addis Abeba in Ethiopië is heropend, maar alleen voor goederenvervoer.

Indien u beslist om te reizen, gelieve u er dan van te vergewissen dat uw verzekering eventuele ziekte- , hospitalisatie- en repatriëringskosten ten gevolge van COVID-19-besmetting of andere medische urgenties dekt. Gelieve uw reis te registreren op Travellers Online en de ambassade te waarschuwen per e-mail op addisababa@diplobel.fed.be.
 

Voorwaarden voor binnenkomst in Djibouti

Informeer u voor vertrek goed bij uw luchtvaartmaatschappij. Een PCR-test is niet langer verplicht om Djibouti binnen te komen of te verlaten. Er gelden wel andere voorwaarden.

Voor aankomende reizigers gelden de volgende voorwaarden:

 • Alle passagiers met een volledig vaccinatiecertificaat zijn vrijgesteld van de PCR-test
 • Reizigers die niet of onvolledig gevaccineerd zijn moeten de resultaten van een negatieve RT-PCR-test voorleggen die binnen 72 uur voor vertrek is uitgevoerd. Indien hij/zij geen RT-PCR-test voorlegt, wordt een PCR-test uitgevoerd op de plaats van binnenkomst op het nationale grondgebied.

Voor vertrekkende reizigers:

 • Vaccinatie tegen COVID-19 blijft verplicht voor alle onderdanen van Djibouti en buitenlanders ouder dan 18 jaar die op het nationale grondgebied verblijven
 • Djiboutianen en ingezetenen ouder dan 18 jaar die vanuit Djibouti vertrekken moeten een vaccinatiecertificaat voorleggen om het grondgebied te verlaten, tenzij een certificaat van contra-indicatie wordt voorgelegd
 • Reizigers moeten het resultaat van een negatieve PCR-test voorleggen als het land van bestemming dat vereist

 

Maatregelen in Djibouti 

Tijdens de COVID-crisis legde Djibouti specifieke regels op. De nadruk lag op social distancing en beperking van de sociale contacten. Sinds 15 september is het dragen van maskers en de praktijk van social distancing niet meer verplicht in:

 • Alle openbare ruimtes
 • Alle openbare en particuliere instellingen die voor het publiek toegankelijk zijn
 • Alle openbaar vervoer
 • Al het maritiem en collectief spoorvervoer
 • Alle gebedshuizen

Het dragen van een masker in alle bovengenoemde ruimtes blijft sterk aanbevolen door de autoriteiten voor alle mensen die het risico lopen een ernstige vorm van de ziekte te ontwikkelen en al het personeel dat in de gezondheidszorg werkt.  

Als u vermoedt dat u besmet bent met COVID-19 kunt u worden getest in het controle- en verzorgingscentrum van Bouffard. Er worden elke dag van 08.00 tot 12.00 uur testen afgenomen. De resultaten van de PCR-test zijn na 4 uur beschikbaar en zijn 72 uur geldig. Passagiers die negatief testen krijgen een certificaat van een negatieve COVID-19-test. Vertrekkende passagiers die positief testen, mogen niet aan boord gaan of de land- of zeegrens overschrijden.