Reizen naar El Salvador: Reisadvies

Reist u naar El Salvador? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in El Salvador

Informatie over klimaat en rampen in El Salvador.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Het regenseizoen loopt van mei tot en met november. Het wordt gekenmerkt door overvloedige regenval, die belangrijke overstromingen kan veroorzaken, alsook hevige stormen, en soms verwoestende orkanen (september tot november). Tijdens het regenseizoen is het sterk aan te raden om u regelmatig te informeren en te controleren of uw reisroute nog haalbaar is via lokale weerberichten voor actuele informatie.         

Bliksem komt ook veel en intens voor. Hier gelden de bekende raadgevingen zoals schuilen en uit het water gaan als u aan het zwemmen bent. Angstaanjagende stromingen zijn elk jaar de oorzaak van verdrinkingen, zelfs onder de meest ervaren zwemmers en surfers.


Natuurrampen

El Salvador ligt in een actief seismisch en vulkanisch gebied. Reizigers wordt aanbevolen zich ter plaatse eerst te informeren alvorens uitstappen te doen in de onmiddellijke omgeving van vulkanen en nauwgezet de voorschriften van de lokale overheden te volgen. Aardschokken of vulkaanuitbarstingen zijn niet voorspelbaar, en hun intensiteit ook niet.

Het is mogelijk om meer te weten te komen over de risico's en advies over wat te doen op de website van het Ministerie van Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen: Ministerio de Medio Ambiente y Recursos Naturales, en SNET (websites in het Spaans).

Mocht er zich tijdens uw verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk contact opnemen met hun gezinsleden of naaste vrienden in België om hen op de hoogte te brengen van hun toestand. Indien nodig kunt u contact opnemen met het Belgische ereconsulaat in San Salvador op het nummer +503 2263 8463 en op de Ambassade van België in Panama.