Reizen naar El Salvador: Reisadvies

Reist u naar El Salvador? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in El Salvador

Laatste updates en informatie in El Salvador.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

De noodtoestand, die sinds maart 2022 van kracht is, en de massa-arrestaties die in deze context zijn uitgevoerd, lijken het vermogen van bendes om gewelddadige acties te ondernemen te hebben beperkt. Ongeveer dertig jaar lang waren zij de belangrijkste verantwoordelijken voor de onveiligheid in het land. Niettemin rijst de vraag omtrent het blijvende karakter van deze verbetering.

Mits u de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen respecteert, is het momenteel over het algemeen mogelijk om veilig naar El Salvador te reizen. Het wordt echter nog steeds niet aanbevolen om naar wijken met lage inkomens te gaan, die voorheen vaak door bendes werden beheerd, en om 's nachts te reizen.

Ook al zijn toeristen en buitenlanders in het algemeen niet specifiek het doelwit, kleine criminaliteit kan niet worden uitgesloten. Ontvoeringen blijven mogelijk en de wijdverbreide verspreiding van wapens maakt elke aanval potentieel zeer gevaarlijk. De belangrijkste toeristische trekpleisters worden beveiligd door lokale autoriteiten, met name via de toeristenpolitie (POLITUR +503 2511-8300), permanent op bepaalde plaatsen (bijvoorbeeld het vulkaancomplex), of op verzoek van gemeenten.