Reizen naar El Salvador: Reisadvies

Reist u naar El Salvador? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in El Salvador

Informatie over vervoer in El Salvador.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Indien u een auto huurt, is het aanbevolen enkel overdag te rijden. Zowel in de stad als op het platteland dienen de portieren van de wagen aan de binnenkant vergrendeld te worden en ramen gesloten te blijven. Het wordt afgeraden lifters mee te nemen. Bij verkeerslichten gebeuren eveneens veel overvallen en vooral diefstal van gsm’s en andere elektronica.

Bij een overval is het raadzaam geen weerstand te bieden.

In het geval van een ongeval is het raadzaam om de voertuigen niet te verplaatsen en te wachten tot de verzekeraar en de politie aankomen. Bel 911 voor politie en 913 voor brandweer.
Het is aan te raden de snelheid te beperken, aangezien het wegennet vaak in een slechte staat verkeert, de verlichting slecht is of ontbreekt en vaak vee of wilde dieren de weg oversteken.


Veiligheid / info luchtvaart

Voor algemene informatie over luchtvaartmaatschappijen kunt u de website van de European Union Aviation Safety Agency raadplegen.


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Internationale bustransportbedrijven (e.d. Ticabus, Galgos, Greyhound, enz.) die passagiers vanuit hotels ophalen, kunnen zonder problemen gebruikt worden.

Het gebruik van openbaar vervoer wordt echter afgeraden.