Reizen naar Fiji: Reisadvies

Reist u naar Fiji? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Fiji

Informatie over de algemene veiligheid in Fiji.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Hoewel de politieke situatie aanzienlijk verbeterd is de laatste jaren, raden we de reizigers aan waakzaam te zijn.

De politieke spanningen tussen de regering en het leger hadden eind 2006 een militaire putsch tot gevolg. Sindsdien is het rustig, maar door politieke spanningen kan de veiligheidssituatie snel en onverwacht verslechteren. U wordt aangeraden eventuele samenscholingen en betogingen te vermijden en de instructies van de overheden op te volgen bij veiligheidscontroles of een eventuele avondklok. Waakzaamheid blijft geboden. Gelieve de evolutie van de toestand goed te volgen zowel voor uw vertrek, als tijdens uw reis.

Reizigers naar Fiji worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de informatie en raadgevingen van de overheid van Fiji op te volgen.

 

 
Criminaliteit

In de grote steden is er een toename van gewelddadige berovingen en diefstallen (meestal 's avonds en 's nachts).  De meeste criminaliteit is opportunistisch. Het grootste risico is in stedelijke gebieden en 's nachts. 
Wees voorzichtig in het centrum van Suva als het donker is.  Hoewel de meeste bezoekers geen problemen ondervinden, dient u passende voorzorgsmaatregelen te nemen.  Hoed u voor zakkenrollers, zelfs op het strand, en let op wanneer u geld uit een geldautomaat haalt.