Reizen naar Fiji: Reisadvies

Reist u naar Fiji? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Fiji

Informatie over de lokale wetgeving in Fiji.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

Drugs

Zowel het gebruik als het bezit van drugs zijn volkomen verboden. Drugsdelicten worden zwaar gestraft, met gevangenisstraffen.  U kunt worden gearresteerd wegens dronkenschap en wanordelijk gedrag.

Seksualiteit

Ten gevolge van recente gevallen van pedofilie waarbij buitenlanders betrokken zijn, wordt veel strenger opgetreden bij zedenschennis.

Zeden en gewoonten

De Fijianen hebben hun traditionele manier van leven buiten de grote steden behouden. Reizigers worden geacht deze zeden en gewoonten te eerbiedigen en hun gedrag en kledij aanpassen, meer bepaald niet "topless" rondlopen op de stranden, noch het dragen van shorts in de dorpen. 

Buiten de toeristische gebieden is de dresscode in Fiji conservatief. Kleed u respectvol als u dorpsgebieden bezoekt.

Relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht zijn legaal, maar sommige lokale bewoners hebben er een conservatieve houding tegenover. Openlijke uitingen van genegenheid kunnen door de lokale bevolking als aanstootgevend beschouwd worden, vooral op het platteland.