Reizen naar Fiji: Reisadvies

Reist u naar Fiji? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Fiji

Praktische info over reizen in Fiji.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De lokale munteenheid is de Fiji-dollar (FJD). Geldautomaten zijn gebruikelijk in stedelijke gebieden en grote resorts. Neem contant geld mee als u naar dorpen of afgelegen gebieden reist. Lokale banken en geldautomaten brengen kosten in rekening voor geldopnames.

Niet alle winkels accepteren creditcards. Degenen die dat wel doen, brengen een toeslag in rekening tussen 2 en 5%.

Bedragen van meer dan FJD 5.000 (of het equivalent daarvan) moeten aangegeven worden wanneer u in Fiji aankomt. Bedragen van meer dan FJD 10.000 (of het equivalent daarvan) moeten aangegeven worden wanneer u vertrekt. Dit omvat alle vormen van valuta, niet alleen contant geld.

Noodnummers

  • Brandweer- en reddingsdiensten: 911
  • Medische noodgevallen: 911
  • Politie: 917

Vraag altijd een proces-verbaal als u aangifte doet van een misdrijf.

Consulaire bijstand

Bipatriden Belgo-Fiji dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.