Reizen naar Guinee: Reisadvies

Reist u naar Guinee? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Guinee

Laatste updates in Guinee.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Actualiteit

Momenteel heerst er kalmte en lijken de veiligheidsrisico’s beperkt te zijn. Niettemin dient er opgemerkt te worden dat er soms betogingen kunnen plaatsvinden die gepaard kunnen gaan met geweld, met slachtoffers tot gevolg. De betogingen kunnen het verkeer ook deels stilleggen in sommige wijken van de hoofdstad, vaak in de omgeving van de Route Le Prince in Conakry. Deze route dient dan ook vermeden te worden bij betogingen. De Police aux frontières (PAF) kan identiteitscontroles op straat uitvoeren: gelieve uw identiteits- en verblijfsbewijzen te kunnen voorleggen. Tevens werden de controles door de ordediensten verscherpt sinds een aanval op de centrale gevangenis op 4 november 2023. Op 18 december 2023 heeft een brand het voornaamste brandstofdepot van Guinee in Kaloum (Conakry) grotendeels verwoest, waardoor er brandstoftekorten ontstonden. Diesel is intussen opnieuw normaal beschikbaar in de tankstations, maar de verkoop van benzine blijft gelimiteerd (maximum 25 liter per voertuig en 5 liter per motor of driewieler, verbod om jerrycans te vullen), de maatregelen gelden in heel het land. Het is mogelijk dat er zich brandstoftekorten voordoen in de tankstations.

Wees waakzaam, blijf op de hoogte van de situatie en vermijd eventuele betogingen en samenscholingen.

Voor meer info, zie de pagina Algemene veiligheid.

Vanaf 15 februari 2023 moeten passagiers die aankomen in Guinee gevaccineerd zijn tegen gele koorts en dus in het bezit zijn van een correct vaccinatiebewijs. Wie niet aan die voorwaarden voldoet, moet zich ter plaatse op eigen kosten laten vaccineren.