Reizen naar Israël: Reisadvies

Reist u naar Israël? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Israël

Informatie over gezondheid en hygiëne in Israël.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

COVID-19

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.


Kosten/infrastructuur medische verzorging

Europese kwaliteit in Israël maar hoge kosten. Minder goede kwaliteit in het Palestijnse gebied.


Veiligheid water en voedsel

Gebruikelijke voorzorgsmaatregelen dienen genomen te worden, zoals overal, in geval van hoge temperaturen (opgelet bij het eten van rauw vlees of rauwe vis). Het beste is om gebotteld water te drinken.


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina


Bijzondere gezondheidsrisico’s

Een A/H1N1-griep werd gesignaleerd eind 2012-begin 2013 in de Westerlijke Jordaanoever. Het Ministerie van Gezondheid van de Palestijnse Overheid heeft de situatie van dichtbij in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie gevolgd.