Reizen naar Libië: Reisadvies

Reist u naar Libië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Libië

Informatie over de lokale wetgeving in Libië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. De grootste voorzichtigheid moet aan de dag gelegd worden wat betreft het uit het land meenemen van souvenirs die als "antiek" zouden beschouwd kunnen worden. Reizigers die niet in hotels logeren dienen zich bij een willekeurige Libische politiepost te laten registreren. Deze registratie wordt in het Belgische paspoort vermeld.

 

Drugs

Het invoeren van alcohol is ten strengste verboden. Openbare dronkenschap wordt zeer streng bestraft.

Het bezit en het gebruik van drugs (zelfs ter plaatse verworven) wordt zeer streng bestraft. Drugshandel kan met de dood bestraft worden.

 

Seksualiteit

De wetgeving is gebaseerd op een traditionele interpretatie van islamitische wetgeving. Elk gedrag dat daarvan afwijkt kan streng bestraft worden.

 

Fotografie

Het is verboden foto's te nemen van officiële gebouwen of strategische plaatsen (kazernes, luchthavens, havens, bruggen). Wie iemand wil fotograferen, vraagt best eerst toestemming.

 

Zeden en gewoonten

Van de reiziger wordt verwacht de plaatselijke gewoonten en tradities in acht te nemen. De kledingvoorschriften zijn erg conservatief, vooral voor vrouwen.