Reizen naar Mongolië: reisadvies

Reist u naar Mongolië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Mongolië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Mongolië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Sinds 15 maart 2022 zijn alle COVID-19-inreisvoorwaarden opgeheven. Het is niet langer nodig zich te laten testen voor vertrek om Mongolië in te reizen.

Sinds 4 januari 2023 is een visum niet langer vereist voor een bezoek voor toeristische doeleinden van maximaal 30 dagen.

Opgelet: informeer steeds bij uw luchtvaartmaatschappij of zij testen opleggen opdat u zou kunnen boarden.

U kan ook de ambassade van Mongolië in Brussel contacteren.

De Belgische reizigers van wie de geldigheidsduur van het Mongoolse visum de einddatum benadert, worden verzocht zich persoonlijk te melden bij de immigratiediensten om de verlenging te vragen.

Het Mongoolse ministerie van Volksgezondheid heeft buitenlanders die verkoudheid of griepachtige symptomen vertonen, geadviseerd om een van de volgende ziekenhuizen in Ulaanbaatar te bellen voor advies: SOS Medica (+976 9191 3122) of Intermed (+976 8010 5577).