Reizen naar Niger: Reisadvies

Reist u naar Niger? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Niger

Informatie over klimaat en rampen in Niger.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Het Nigerese klimaat is van het Saheltype in het zuiden en semicontinentaal in het noorden. De maanden november (tweede helft), december, januari en de eerste dagen van februari zijn de aangenaamste. De lente (april-mei) is meestal zeer heet met temperaturen tussen de 40 en 45 graden Celsius.

De lente gaat een regenseizoen (met redelijk wat stormen) vooraf dat loopt van juni tot oktober. Tijdens het regenseizoen kunnen felle stortbuien zowel overstromingen als aardverschuivingen veroorzaken. Het merendeel van de secundaire wegen wordt ontoegankelijk.

Mocht u toch beslissen tijdens het regenseizoen naar Niger te reizen:

  • Blijf op de hoogte van de laatste meteorologische voorspellingen;
  • Houd de noodnummers van uw reisorganisatie of vliegtuigmaatschappij binnen bereik;
  • Volg de raadgevingen en instructies van de lokale overheden op.


Frequente natuurrampen

Het land behoort niet tot de aardbevingszones.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de Ambassade van België in Niamey, op het noodnummer +227 82817568.